imagine exemplu

Ierarhie articole

Proiect eTwinning

 Ce este eTwinning?

       eTwinning este comunitatea școlilor din Europa.

           eTwinning oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în școlile din țările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte și schimb de informații, pe scurt, un spațiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educațională din Europa.

         Acțiunea eTwinning promovează colaborarea școlară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării și informației (TIC), oferind asistență, instrumente de lucru și servicii școlilor.

          Portalul eTwinning (www.etwinning.net) este punctul central de întâlnire și de lucru al acțiunii. Portalul este disponibil în 26 de limbi și numără circa 230.277 de membri și peste 5462 de proiecte din toată Europa. De asemenea, portalul pune la dispoziția cadrelor didactice instrumente online cu ajutorul cărora pot căuta parteneri, pot demara proiecte, pot face schimb de idei și bune practici și pot începe să colaboreze imediat, grație gamei variate de instrumente personalizate de pe platforma eTwinning.

Devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, din 2014. Biroul Central de Asistență eTwinning este administrat de European Schoolnet, un parteneriat internațional format din 30 de ministere europene ale educației, ce concepe instrumente de învățare pentru școlile, cadrele didactice și elevii din Europa. La nivel național, eTwinning beneficiază și de sprijinul a 36 de birouri naționale de asistență.

             Elevii clasei a II-a A participă în anul școlar 2014-2015 la un proiect deosebit, devenind mici ziariști, alături de elevi din cinci țări europene, realizând un ziar al școlilor implicate în proiect: The European Schools Newspaper.

            Crearea ziarului este un proces plăcut, creativ și educativ. Acest proiect aspiră să implice mulți elevi din școlile europene în realizarea unui ziar comun! Fiecare număr va avea o anumită temă, astfel încât toți participanții își pot face o idee despre ceea ce se întâmplă în școala și în țara partenerilor lor. Elevii participanți vor avea, de asemenea, posibilitatea de a interacționa prin spațiul virtual eTwinning, îmbunătățindu-și astfel abilitățile de citit-scris în limba engleză, ca limbă de circulație internațională, și lărgirea orizonturilor lor. Elevii se vor simți cetățeni ai lumii, membri ai unei comunități mari, în afara barierelor locale de mediu. Prin utilizarea limbii engleze ca vehicul, acest proiect va oferi o perspectivă utilă asupra colegilor lor, a intereselor, obiceiurilor și mentalităților.

             În primul număr al ziarului, fiecare echipă implicată în proiect s-a prezentat, elevii povestind care le sunt pasiunile, interesele, desenând ceva pentru colegii lor din școlile partenere, tema fiind ”All about me”, iar în al doilea număr s-au prezentat informații despre fiecare școală, ”My school”. În numerele 3 și 4 vor fi prezentate regiunile și țările participante.

 

 

 

Revistele pot fi răsfoite online, accesând link-urile de mai jos sau site-ul proiectului.

 

 

Site-ul proiectului:

Evaluări

Evaluarea este disponibilă doar membrilor.

Te rog conectează-te sau înregistrează-te pentru a vota.

Nu au fost postate evaluări.
Pagină generată în 0.08 secunde
10,324,194 vizite unice